maandag 3 oktober 2016

Salade met harde geitenkaas, peer en rauwe ham


Soms krijg je wel eens wat. Dat was deze keer oude, harde geitenkaas: Old White van Old Amsterdam. Natuurlijk is dat lekkere kaas om in blokjes bij de borrel te eten, bijvoorbeeld met deze chutney erbij. Maar harde geitenkaas kan natuurlijk ook door een lekkere salade.


Salade met peer, harde geitenkaas, rauwe ham en perenstroopdressing

  • 1 eetlepel perenstroop
  • 1 eetlepel limoensap
  • 3 eetlepels koolzaadolie
  • peper, zout
  • 4 plakken rauwe ham
  • 2 rijpe, maar harde peren
  • drupje citroensap
  • 1/2 komkommer, in halve plakjes
  • 75 gram rucola
  • 100 gram harde geitenkaas, in kleine blokjes
Meng perenstroop, limoensap, koolzaadolie en peper en zout tot een dressing. 
Verhit een koekenpan en leg de plakken rauwe ham in de hete koekenpan. Laat ze op hoog vuur kleuren en iets knapperig worden. Laat afkoelen en scheur in stukjes. 
Schil de peren, snijd in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd elke kwart in 3-5 dunne plakken. Wrijf in met wat citroensap. 
Meng de rucola met de helft van de dressing en verdeel over een grote schaal. Verdeel er de plakjes peer, plakjes komkommer en blokjes geitenkaas over. Druppel de rest van de dressing over de salade en verdeel als laatste de rauwe ham over de salade. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten