vrijdag 16 september 2016

Chutney van ui, tomaat en pruim


We aten een simpele stamppot van aardappel en prei met daarbij een worstje. Worst levert niet echt lekkere jus op, dus maakte ik er chutney bij. Dit is een snelle chutney met een beetje azijn en beetje suiker. Bedoeld om direct te eten of een weekje in de koelkast te bewaren maar niet om echt in te maken. 


Chutney van ui, tomaat en pruim

  • 3 uien, in halve ringen
  • 15 gram boter
  • 1 theelepel sambal
  • 2 teentjes knoflook, in plakjes
  • 2 theelepels gember, vers geraspt
  • 25 gram bruine basterdsuiker
  • 40 milliliter azijn
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 3 tomaten, in blokjes
  • 75 gram gedroogde pruimen, in stukjes
  • zout naar smaak
Verhit de boter in een pan met dikke boter. Fruit op laag vuur de uien 10-15 minuten tot ze beginnen te kleuren en zacht worden. Voeg de overige ingrediënten toe en breng aan de kook. Zet dan het vuur laag en laat nog 10-15 minuten pruttelen. Roer af en toe en voeg een drup water toe als de chutney dreigt aan te branden. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen