In feite vond ik die combinatie zo geslaagd dat ik, nu we weer thuis zijn, weer cakejes met pinda's en chocolade gebakken. Bij deze het recept.
De combinatie pinda en chocolade is omhoog geklommen in mijn kookgeheugen. Het soort van gedeconstrueerde snickertoetje dat in de Australische Delicious stond staat ook op de "to-bake-list".
Cakejes met pinda's en chocolade
(12 stuks)- 125 gram zachte boter
- 100 gram bruine basterdsuiker
- snuf zout
- 2 eieren
- 25 gram geraspte kokos
- 125 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 eetlepel melk
- 30 gram ongezouten pinda's, grof gehakt
- 30 gram pure chocolade, grof gehakt
Zet een muffinvorm met 12 holletjes klaar en zet in elk holletje een siliconen of papieren cakevormpje.
Warm de oven voor op 180C.
Klop de boter met de basterdsuiker en een snuf zout een paar minuten tot een romig geheel. Klop er 1 voor 1 de eieren door. Meng er dan de geraspte kokos en het zelfrijzend bakmeel door. Klop dan de melk erdoor om het beslag iets losser te maken. Roer de gehakte pinda's en chocolade door het cakebeslag. Verdeel het beslag over de cakevormpjes.
Bak de cakejes met pinda en chocolade in ± 20 minuten op 180C gaar. Laat afkoelen op een rooster.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten