Geroosterde bloemkool, verse mais, olijven, edamameboontjes met tahindressing
- 1 bloemkool (±750 gram)
- 1 rode ui, in kwartringen
- 1 theelepel komijnzaad (ongemalen)
- 1 theelepel karwijzaad
- 1 rode peper, in ringetjes
- 2 eetlepels olijfolie
- peper, zout
- 2 verse maiskolven
- 100 gram zwarte olijven, ontpit
- 400 gram edamameboontjes (gedopte versie)
- 2 eetlepels tahin
- 3 eetlepels yoghurt
- sap 1/2 citroen
- 1 volle theelepel honing
- handvol basilicumblaadjes
Verdeel de bloemkool in 3-4 centimeter grote roosjes. Meng in een ovenschaal met ui, olie, komijn, karwij, peper en peper en zout naar smaak. Rooster de bloemkool in ± 30 minuten op 200C beetgaar.
Kook de maiskolven 10 minuten. Laat iets afkoelen en snijd de korrels los van de kolf.
Kook de edamameboontjes in een klein laagje water 1-2 minuten, giet af en spoel heel even na met koud water. Ze hoeven niet helemaal koud te worden.
Roer tahin, yoghurt, citroensap en honing door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel een klein beetje water toe als het heel dik blijft.
Meng bloemkool, maiskorrels, olijven, edamameboontjes door elkaar. Druppel de tahinsaus erover en bestrooi met de basilicumblaadjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten