dinsdag 13 september 2016

Mangosapje met gember en limoen


We zetten de zomer gewoon nog even voort....
Met een lekker drankje van mango, gember en limoen en ijs. Veel ijs. Want dat is wel lekker met deze tropische temperaturen. 
In onze vakantie hebben we veel van deze fruitsapjes gedronken. Watermeloen, ananas, mango, papaja, aardbei, honingmeloen, sinaasappel - variatie genoeg. De lekkerste vond ik die van papaja met gember en limoen. Ook bij herhaling was die goed. Wel is het slim om te vragen of je "no sugar" kunt krijgen, want als je rijp genoeg fruit hebt, is extra suiker niet nodig. 

Mangosapje met gember en limoen

(2 glazen)

  • 1/2 rijpe en zoete mango
  • 2 eetlepels gembersiroop*)
  • sap van ± 1/4 limoen
  • 150 gram ijsblokjes
  • koud water 
  • heel misschien een beetje suiker
*) je kunt kant-en-klare gembersiroop gebruiken; die is misschien wel wat zoeter en minder sterk van smaak. Ik maakte zelf gembersiroop door 1 deciliter water, 50 gram suiker en 50 gram geraspte gember aan de kook te brengen, een minuutje door te laten koken en dan nog een half uur laten staan. Daarna zeefde ik de gember eruit. In de koelkast blijft dat wel een tijdje goed en invriezen (ijsblokjesvorm) kan natuurlijk ook.

Doe mango, gembersiroop, limoensap en ijsblokjes in een blender en maal alles fijn. Voeg wat koud water toe als het nog heel dik is. Proef of je het zoet genoeg vindt. Voeg anders een klein beetje suiker toe. 

2 opmerkingen:

  1. Klinkt heerlijk. Later suiker toevoegen aan koude drank is niet ideaal. Als het echt moet is vloeibaar suiker bijv honing beter.

    BeantwoordenVerwijderen