De basis dus. Een vulling van couscous, courgette en ui. Vooruit, nog wat verse kruiden erdoor. Maar geen feta en rozijnen of olijven of tomaat of kikkererwten of noem maar op. In de zomer eten wij dit best geregeld, en ik dacht dat ik wel vaker een recept had gegeven, maar ik kan niet veel terugvinden.
Courgette gevuld met couscous - de basis
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 kleine ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel harissa (of naar smaak)
- 3 courgettes (± 300 gram elk)
- peper, zout
- 1/2 groentenbouillonblokje
- 200 gram (tomaten)couscous
- flinke handvol verse koriander/peterselie/munt, gehakt
Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui een paar minuten. Voeg de knoflook en harissa toe.
Halveer ondertussen de courgettes en hol ze met een scherpe theelepel of meloenbolletjesboor uit. Zorg dat je niet door de schil heen gaat. Hak het vruchtvlees fijn.
Zet het vuur hoger en voeg het fijngehakte courgettevruchtvlees en wat peper en zout toe. Schep geregeld om en laat een deel van het vocht van de courgette verdampen.
Doe 250 milliliter kokend water en het halve bouillonblokje in een kom en roer door elkaar. Doe 75 milliliter in een grote ovenschaal. Leg de courgettehelften hierin en bestrooi met peper en zout. Gaar de courgettehelften 5 minuten op vol vermogen in de magnetron.
Doe de couscous in een kom en giet de rest van de bouillon erover. Laat 5 minuten staan en roer dan los met een vork. Meng het gebakken courgettevruchtvlees en de verse kruiden erdoor. Verdeel de couscous over de courgettehelften. Bak de gevulde courgette 15 minuten in een oven van 175C.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten