maandag 27 maart 2017

IJs van mango, limoen en gecondenseerde melk


Eerder maakte ik al eens ijs met gezoete, gecondenseerde melk. Met koffiesmaak bijvoorbeeld. Dat kreeg een hele romige structuur, en was direct uit de vriezer ook goed schepbaar. Deze keer voegde ik ook fruitpuree toe. Dat maakte het ijs wel wat harder. Nog steeds proeft het heel romig, maar het moet iets acclimatiseren voordat je er goed bolletjes van kan vormen. 
De gecondenseerde melk zorgt nog steeds voor een gladde structuur zonder kristalvorming waardoor je voor dit ijs geen ijsmachine nodig hebt. 

Er zat hier een aantal erg genietende mensen aan tafel. Ik maakte dit ijs al een tijdje geleden, maar met de weersverwachting van deze week (dinsdag 20 graden!) is het vandaag een mooie dag om dit recept te bloggen. 


IJs van mango, limoen en gecondenseerde melk

(recept van bijnanetzolekkeralsthuis)
  • 1 limoen
  • 1 rijpe, zoete mango (± 225 gram , schoon gewicht)
  • eventueel 2 eetlepels limo(e)ncello
  • 2 deciliter slagroom 
  • 1 blikje gezoete gecondenseerde melk (à 397 gram)
  • eventueel stukjes mango om erbij te serveren
Boen de limoen schoon. Rasp het groen eraf en pers de limoen uit. 
Pureer met de staafmixer het vruchtvlees van de mango met de limoenrasp, limoensap en eventueel de limo(e)ncello tot een gladde saus. 
Doe de slagroom in een grote kom en klop half stijf. Schenk de gecondenseerde melk erbij en klop verder tot het stijver wordt. Het zal niet zo stijf als slagroom worden. Klop er als laatste de mangosaus door. Giet het mengsel in een diepvriesbak en laat minimaal 4 uur bevriezen in de diepvries. Haal het ijs ± 10 minuten voor het serveren uit de vriezer. Afhankelijk van hoe warm het is in je keuken zet je het in de koelkast of gewoon op het aanrecht. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten