met dank aan mijn broertje - een koelschap vol merguezworstjes |
Couscous met merguezworstjes en abrikoos
(recept van bijnanetzolekkeralsthuis - 3 personen)- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui
- 1 courgette
- 1 rode paprika
- 4 abrikozen, in 8 partjes
- 6 merguezworstjes
- pitten uit 1 granaatappel*)
- 150 gram couscous
Breng ± 2,5 deciliter water aan de kook.
Snijd de ui in 6 partjes en die vervolgens over de breedte doormidden. Haal de stukjes los.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui een paar minuten.
Halveer ondertussen de courgette in de lengte doormidden en snijd dan in plakjes zodat je halve maantjes krijgt. Snijd de paprika in even grote stukjes als de ui.
Schuif de ui opzij en bak de merguezworstjes snel rondom bruin. Voeg een scheutje water toe en doe een deksel op de pan. Laat 5 minuten garen.
Doe de couscous in een pan of schaal en giet er zoveel kokend water over dat de couscous echt net bedekt is. Leg een deksel (of bord) op de pan en laat de couscous staan tot de rest van het eten klaar is. Roer dan los met een vork en meng de granaatappelpitten erdoor.
Voeg na de 5 minuten de courgette en paprika toe aan de pan met merguez en laat nog 5 minuten garen. Warm op het laatst de abrikozen een minuut mee.
*) De granaatappelpitten kun je ook vervangen door 2 in blokjes gesneden tomaten.
*) De granaatappelpitten kun je ook vervangen door 2 in blokjes gesneden tomaten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten