donderdag 4 oktober 2018

Pruimenclafoutis met tijm

pruimenclafoutis voordat deze de oven in ging
In mijn beleving was dit jaar een goed pruimenjaar. De pruimen die ik kocht waren in het algemeen goed te pruimen. Soms smaken pruimen melig, of blijven ze keihard, of zijn ze alleen maar erg zacht. Dit jaar had ik pruimen die voor mij precies goed waren. Vorige week waren er nog pruimen op de markt, dus misschien nu ook nog wel. Dan kun je dit toetje er mee maken. Met een tikje tijm voor een net iets ander smaakje. 

Pruimenclafoutis met tijm

(recept van bijnanetzolekkeralsthuis - ± ovenschaaltje van ± 12 bij 12 centimeter)

  • boter om de ovenschaal in te vetten
  • 0,5 deciliter slagroom
  • 1 deciliter volle melk
  • blaadjes van 1 takje tijm
  • 3-4 pruimen (150 gram)
  • 1 ei
  • 50 gram bloem
  • 20 gram suiker
  • poedersuiker om te bestrooien

Breng de slagroom en melk met de tijm tegen de kook aan en zet dan het vuur uit. Laat een half uurtje trekken. 
Was de pruimen, halveer ze en verwijder de pit en snijd elke helft in 3-4 partjes. Verdeel de partjes over de ingevette ovenschaal. 
Roer het ei, de bloem, de suiker door elkaar tot een klontvrij papje. Meng er scheutje voor scheutje het roommengsel door tot je een dik beslag hebt. Giet dit over de pruimen. 
Bak de clafoutis in ± 25 minuten op 175C gaar. Laat afkoelen tot lauwwarm en bestrooi vlak voor het serveren met poedersuiker. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten