donderdag 6 december 2018

Hartige pompoenwafels met spek


De volgende keer als je pompoen roostert voor een ander gerecht, rooster dan een beetje extra, eventueel zonder de smaakmakers van dat gerecht en bewaar dat voor deze hartige wafels. De laatste keer dat ik pompoen roosterde was voor een zoet taartje. Een hele pompoen is dan natuurlijk te veel, dus de rest van de pompoenpuree heb ik ingevroren in een ijsblokjesvorm. Met een paar van die blokjes kan ik dan nu heel snel deze hartige pompoenwafels bakken. Misschien lekker om een keer in de kerstvakantie te bakken?

Hartige pompoenwafels met spek

(recept van bijnanetzolekkeralsthuis - 6 stuks)
  • 125 gram gare pompoen
  • 75 milliliter melk
  • 1 ei
  • 25 gram zonnebloemolie
  • 1/4 theelepel zout
  • snuf cayennepeper
  • 1/4 theelepel kurkuma
  • paar slagen zwarte peper
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 6 plakjes ontbijtspek
Pureer de pompoen met melk, ei en olie. Meng er de specerijen, bakpoeder en bloem door. Als je de wafels voor het ontbijt wilt eten, kun je dit ook heel goed de avond van tevoren doen. 
Warm het wafelijzer voor. Schep het beslag in het wafelijzer en bak de wafels in 4-8 minuten gaar. Hoe lang het duurt, hangt erg van het soort wafelijzer af. Als je alle wafels tegelijk wilt serveren, houd ze dan warm in een oven van 100C. 
Bak ondertussen de plakjes ontbijtspek in een drupje olie knapperig. Serveer de wafel met een plakje spek erop. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten