maandag 17 juni 2019

Tintelend mangosorbetijs met sechuan buttons


Het toetje van mijn smakeloos etentje hadden jullie nog te goed. Ook daarin verwerkte ik de sechuan buttons. Een deel van deze ijshoeveelheid vroor ik kleine bakvormpjes in zodat je een klein beetje ijs had bij een stuk kokoskoek wat dan samen het toetje vormde. De rest van het ijs zal granita of schaafijs worden, want het zit nu al een tijdje in de vriezer en dat doet de structuur geen goed.


Tintelend mangosorbetijs met sechuan buttons

(recept van bijnanetzolekkeralsthuis)
  • 1,5 deciliter water
  • 100 gram suiker
  • 15 gram glucosestroop 
  • 350 gram mangoblokjes (mag ook diepvries)
  • 15 milliliter limoensap
  • 8-10 sechuan buttons
Breng water, suiker en glucosestroop aan de kook, roer zodat de suiker oplost en laat 1-2 minuten doorkoken.
Pureer de mangoblokjes. Meng suikersiroop, mangopuree, limoensap door elkaar. Doe een klein beetje van de puree in een hoge, smalle beker met een deel van sechuan buttons. Maal heel goed fijn. Meng dit door het mangomengsel en proef of je het al tintelend genoeg vindt. Anders pureer je op dezelfde manier nog een paar sechuan buttons.
Giet het mengsel in de ijsmachine en laat in ± 45 minuten bevriezen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten