woensdag 23 oktober 2019

Burrata met peer, spinazie, pecannoten en chutneydressing


Na het vullen van de potjes vijgenchutney van vorige week had ik nog een klein beetje over. Dat blijft op zich ook wel een tijdje goed, maar omdat het niet in een gesteriliseerd potje kwam bewaar ik het wel in de koelkast en wil ik wel redelijk snel opmaken. Daarom gebruikte ik de chutney als basis voor een dressing bij dit voorgerecht. Het is wel lastig om zo'n kleine hoeveelheid te pureren, maar in een beker waar mijn staafmixer precies in past lukte het net. Anders kan heel fijn snijden/prakken en door een zeef wrijven ook een oplossing zijn. 


Burrata met peer, spinazie, pecannoten en chutneydressing

(2 personen - recept van bijnanetzolekkeralsthuis)

  • 2 eetlepels vijgenchutney (of andere lekkere chutney in een passende smaak)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 50 gram babyspinazie
  • 1 peer
  • 1 burrata 
  • zwarte peper
  • 25 gram pecannoten, grofgehakt
Pureer de chutney met de olie tot een dressing. 
Verdeel de spinazie over een mooi bord en druppel 2/3 van de dressing erover. 
Boen de peer schoon en haal met een appelboor het onderste stukje met klokhuis eruit. Boor niet een gat door de hele peer heen. Schaaf de peer met de mandoline in dunne plakjes en verdeel deze over de spinazie. Leg de bol burrata in het midden. Maal er wat zwarte peper over, druppel de rest van de chutney erover en bestrooi met de pecannoten. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten