zondag 7 maart 2010

Pasta met groene groenten, roomkaas en cashewnoten

Mannetje Q is op dit moment behoorlijk weg van dit recept. Hij wil zelfs een tweede keer opgeschept krijgen. Afhankelijk van de tijd van het jaar varieer ik met de groente. In de zomer vervang ik de broccoli vaak door courgette.


Pasta met groene groenten, roomkaas en cashewnoten

(3 personen)
  • 250 gram broccoli
  • 1 el olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook
  • 250 gram prei, in ringen
  • 200 gram diepvriesspinazie, ontdooid
  • 150 gram kruidenroomkaas
  • (cayenne)peper
  • 75 gram cashewnoten
  • 300 gram penne 

Snijd de broccoliroosjes van de stronk af. Schil de stronk en snijd deze in kleine stukjes.
Verhit de olie in een hapjespan. Fruit hierin de ui en de broccolistronkstukjes een paar minuten. Pers het teentje knoflook erboven uit. Fruit even mee. Voeg een scheut water toe en wat zout en laat nog een paar minuten smoren. Voeg dan de prei en de broccoliroosjes toe. Laat weer een paar minuten smoren. Voeg dan de spinazie en kruidenroomkaas toe en eventueel een klein scheutje water. Breng op smaak met (cayenne)peper.  
Kook ondertussen de penne volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar. Zorg ervoor dat de pasta pas gaar is als de saus ook klaar is. Giet de pasta af. Schep de pasta en de cashewnoten door de groentekaassaus. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten