woensdag 19 mei 2010

Ananas met kipfilet

De titel van dit recept klinkt een beetje onlogisch. Je zou eerder kipfilet met ananas verwachten. Maar als je deze foto ziet, snap je waarom het ananas met kipfilet is.


foto-gevulde-ananas-helft

Het is even wat werk om de ananas netjes uit te hollen, maar met een scherp mes en een meloenbolletjessteker kom je een heel eind. En als je er geen zin in hebt, dan maak je gewoon kipfilet met ananas.


Ananas met kipfilet

(2 personen)
  • 150 gram kipfilet in kleine stukjes
  • 2 cm verse gemberwortel, heel fijn geraspt
  • 1/2 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 gemberbolletje (potje), fijngesneden
  • 3 eetlepels zoete chilisaus
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 deciliter kippenbouillon (tablet)
  • 1 theelepel vissaus
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 ui, in halve ringen
  • 200 gram paprika, in reepjes
  • 200 gram ananas, in blokjes
  • 150 gram taugé
  • een halve, uitgeholde ananas om te serveren
Schep de stukjes kipfilet om met de geraspte gemberwortel en laat minimaal een uur intrekken. 
Verhit in een klein pannetje de halve eetlepel zonnbloemolie. Fruit hierin het uitgeperste teentje knoflook even aan. Voeg de stukjes gember, chilisaus, citroensap, kippenbouillon en vissaus toe. Pureer dit mengsel met de staafmixer tot een zoetzure saus. Proef en voeg eventueel meer zoet (nat van de gember), zuur (citroensap) of pit (chilisaus) toe. 
Verhit een wok en voeg een eetlepel olie toe. Bak hierin de kipfilet goudbruin en gaar. Schep uit de pan. Voeg de andere lepel olie toe en bak de ui 2 minuten. Voeg de paprika toe en bak 2 minuten. Voeg de ananas toe en bak nog eens 2 minuten. Voeg dan de kip en de taugé toe en laat deze heet worden. Voeg als laatste de saus toe en haal de pan van het vuur zodra de saus kookt. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten