donderdag 13 mei 2010

Pasta met asperges en gerookte zalm

Dit gerecht was onderdeel van een meergangendiner, dus de portie was zo groot als de foto toont. Jammer, want het was erg lekker. En ook onze gast die wij die avond hadden heeft gesmuld.


afbeelding-verse-pasta-gerookte-zalm-asperges

Pasta met asperges en gerookte zalm

(3 personen)
  • 1 kilo witte asperges
  • eventueel klein snufje foelie
  • 200 gram verse pasta
  • 1 deciliter crème fraîche
  • sap en rasp van een halve citroen
  • peper
  • 2 eetlepels verse peterselie, gehakt
  • 200 gram blokjes gerookte zalm

Schil de asperges en snijd de onderste 2-4 cm (het houtige gedeelte) af. Kook de asperges in gezouten water en (eventueel) een klein snufje foelie in ongeveer 15 minuten gaar. Als je van het kookvocht soep wilt maken, kook dan ook de schillen mee voor meer smaak.  
Verhit in een pannetje de crème fraîche met het citroensap. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper, eventueel wat zout en de peterselie. 
Kook de verse pasta in 2-3 minuten gaar. Giet af, maar laat een paar lepels kookwater aan de pasta hangen. Roer de crème fraîche door de pasta.  
Schep op een warm bord een nestje pasta met aanhangende saus. Leg hierop 1/3 deel van de asperges. Schep 1/3 deel van de zalmblokjes erop.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten