Inktvis met snijbiet in tomatensaus
(2 personen)- 250 gram inktvis, in ringen (en eventueel tentakels)
- 2 eetlepels olijfolie
- 500 gram tomaten
- 1 teentje knoflook
- 1 groene paprika
- 300 gram snijbiet
- 1/2 theelepel gerookt paprikapoeder
- snufje chili flakes
- zout
Inktvis
de stoofpot
Verhit de olie in een (gietijzeren) braadpan. Voeg de inktvis toe en bak een paar minuten. Pers het teentje knoflook erboven uit en schep even om. Snijd de tomaten in stukjes en voeg deze toe. Plet ze goed en voeg eventueel een klein scheutje water toe. Doe de deksel op de pan en laat een half uur sudderen.
Snijd ondertussen de paprika in reepjes. Was de snijbiet en snijd de stengels in stukjes en het blad in reepjes. Houd stengel en blad gescheiden.
Voeg na het halve uur de paprika en stengelstukjes van de snijbiet, de chiliflakes en het gerookte paprikapoeder toe. Laat nog een half uur sudderen.
Voeg dan het snijbietblad toe en laat nog 5 minuten sudderen.
Proef en breng op smaak met zout en misschien nog wat meer chiliflakes.
Snijd ondertussen de paprika in reepjes. Was de snijbiet en snijd de stengels in stukjes en het blad in reepjes. Houd stengel en blad gescheiden.
Voeg na het halve uur de paprika en stengelstukjes van de snijbiet, de chiliflakes en het gerookte paprikapoeder toe. Laat nog een half uur sudderen.
Voeg dan het snijbietblad toe en laat nog 5 minuten sudderen.
Proef en breng op smaak met zout en misschien nog wat meer chiliflakes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten