dinsdag 16 augustus 2011

Penne met kip, boontjes, worteltjes, courgette en kruidenolie

Een handje boontjes, de eerste worteltjes, een kleine courgette, 2 tomaten en een flinke pluk kruiden. Met deze oogst maakte ik vanavond deze pasta klaar.

Penne met kip, boontjes, worteltjes, courgette en kruidenolie

(2 personen)
  • 150-200 gram kipfilet
  • 2 teentjes knoflook
  • 3-4 eetlepels verse oregano/tijm/basilicum
  • 3 eetlepels olijfolie
  • peper, zout
  • 100 gram sperziebonen
  • 150 gram wortel
  • 1 kleine courgette (±150 gram)
  • 2 tomaten
  • 2 eetlepels + 1 theelepel crème fraîche
  • 150-200 gram penne
Blancheer de ongepelde teentjes knoflook 2 minuten in een klein laagje water. Haal ze uit hun velletje en pers uit boven een kleine keukenmachine of vijzel. Voeg de kruiden en olie en peper en zout toe en pureer tot een kruidenolie. 
Snijd de kipfilet in blokjes en schep om met de helft van de kruidenolie. Laat minstens heen half uur (in de koelkast) intrekken.
Haal de boontjes af en snijd in 2-3 stukken. Schil de wortel en snijd in kleine blokjes. Snijd ook de courgette en de tomaat in blokjes. 
Verhit een hapjespan en bak de kipfilet 5 minuten. Voeg wortel en boontjes toe en een scheutje water. Doe het deksel op de pan en laat 5 minuten smoren. Doe de courgette erbij en laat nogmaals 5 minuten smoren. 
Kook ondertussen de penne gaar. 
Doe als laatste de tomaat en crème fraîche bij het kipgroentemengsel en nog een klein beetje water. Proef of de saus goed op smaak is. 
Giet de pasta af maar bewaar wat kookwater. Doe de theelepel crème fraîche en een scheutje kookwater bij de bewaarde kruidenolie. Roer door elkaar en meng dit door de pasta. 
Schep pasta in een bord en daar bovenop het kipgroentemengsel. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten