zaterdag 31 december 2011

Appelkaneelmuffins

Eerste kerstdag bleven er mensen slapen. Bij het ontbijt de volgende dag maakte ik deze muffins. Als je de avond tevoren al de droge ingredienten weegt en mengt in een kom, en karnemelk/ei/appelrasp in een bakje in de koelkast doet hoef je de volgende ochtend alleen maar de boter te smelten en alles te mengen en de vorm te vullen.

Appelkaneelmuffins

(12 stuks)
  • 2 deciliter karnemelk
  • 1 ei
  • 1 appel
  • 75 gram boter
  • 175 gram bloem
  • 25 gram havermout
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel baking soda
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 75 gram lichtbruine basterdsuiker
Smelt de boter. Rasp de appel grof. Meng karnemelk, gesmolten boter, ei en appelrasp.
Meng in een beslagkom bloem, havermout, kaneel, baking soda, bakpoeder en suiker. Maak hierin een kuiltje en giet hierin het vocht. Meng met een vork luchtig door elkaar tot het net gemengd is. Giet het beslag in een muffinvorm of kleine cakevormpjes. Bak de muffins in een oven van 200C in ongeveer 25 minuten gaar. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten