Buikspek met tijm en citroen
(4 personen)- 600 gram buikspek aan één stuk
- blaadjes van ± 10 takjes tijm
- peper, zout
- 1/2 citroen (rasp en sap)
Maak met een scherp mes (je kan ook een schoon stanleymes gebruiken) inkepingen van een paar millimeter diep in het zwoerd. Snijd in de richting zoals je straks plakken wilt snijden, met ongeveer een halve centimeter onderlinge afstand. Meng tijm, peper, zout en rasp. Wrijf hiermee de vleeskant van het spek in. Leg, met de vleeskant naar onder, in een ovenschaal en laat minimaal een uur (in de koelkast) intrekken. Wrijf ook een beetje zout in het zwoerd.
Haal het vlees een half uurtje voordat je het in de oven zet uit de koelkast. Dep het zwoerd droog. Doe het citroensap in de schaal erbij. Verwarm de oven voor op 200C.
Zet de schaal met het vlees in de oven en laat in 35-45 minuten gaar worden.
Als het zwoerd nog niet knapperig genoeg is, kun je dit er nu (in zijn geheel) af snijden. Pak het vlees in aluminiumfolie zodat het warm blijft. Zet de gril aan en leg het zwoerd nog zo´n 5-10 minuten onder de gril tot het knapperig is geworden. Houd in de gaten zodat het niet verbrandt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten