Bloemkoolcurry
(2-3 personen, als bijgerecht)- ± 2 theelepels verse kurkuma
- 2 cm verse gemberwortel
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 theelepel zout
- 1theelepel komijn
- 1/2 groene peper
- 2 + 1 eetlepels zonnebloemolie
- 1 kleine ui, gesnipperd
- 200 ml kokosmelk
- 1 kleine bloemkool, in roosjes
- 3 kerrieblaadjes
- 1 theelepel zwart mosterdzaad
- 50 gram amandelen
Meng kurkuma, gember, knoflook, zout, komijn, peper tot een pasta in een kleine keukenmachine.
Verhit 1 eetlepel olie in een braadpan en voeg de ui toe. Fruit ongeveer 5 minuten op laag vuur. Doe nog 1 lepel olie erbij en zet het vuur hoog. Doe de specerijenpasta erbij en bak even op hoog vuur tot de geuren loskomen. Doe dan de kokosmelk erbij. Voeg de bloemkoolroosjes toe, breng aan de kook en laat in ongeveer 5 minuten gaar koken. Rooster ondertussen de amandelen in een koekenpan met een drupje olie. Doe op het laatst de rest van de olie erbij en de kerrieblaadjes en het mosterdzaad. Dit laatste gaat springen, dus let op. Proef de curry en breng op smaak als dat nodig is. Roer de amandelen met kerrieblad en mosterdzaad erdoor.
Verhit 1 eetlepel olie in een braadpan en voeg de ui toe. Fruit ongeveer 5 minuten op laag vuur. Doe nog 1 lepel olie erbij en zet het vuur hoog. Doe de specerijenpasta erbij en bak even op hoog vuur tot de geuren loskomen. Doe dan de kokosmelk erbij. Voeg de bloemkoolroosjes toe, breng aan de kook en laat in ongeveer 5 minuten gaar koken. Rooster ondertussen de amandelen in een koekenpan met een drupje olie. Doe op het laatst de rest van de olie erbij en de kerrieblaadjes en het mosterdzaad. Dit laatste gaat springen, dus let op. Proef de curry en breng op smaak als dat nodig is. Roer de amandelen met kerrieblad en mosterdzaad erdoor.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten