woensdag 6 februari 2013

Gehaktbrood met venkel en appel

Dit gehaktbrood heb ik nu al twee keer gemaakt en dat zal nog wel vaker gebeuren. Ik vond het erg geslaagd. Erbij knolselderijaardappelpuree en gekarameliseerde witlof.


Gehaktbrood met venkel en appel

(5 personen)
  • 1 kleine venkelknol (ongeveer 250 gram)
  • 500 gram half-om-halfgehakt
  • peper, zout
  • 1 theelepel venkelzaad
  • 1 ei
  • 2 boterhammen geweekt in 4 eetlepels melk
  • 1 kleine appel
Snijd de venkel in kleine blokjes (meer snippers) en doe ze in een pan met een laagje water en een snuf zout. Kook 5 minuten tot de venkel zacht is. Giet af en zet even opzij.
Meng het gehakt met peper en zout naar smaak, het venkelzaad, het ei en het brood en kneed goed door elkaar. Meng dan de venkelblokjes erdoor. 
Verdeel het gehaktmengsel over een ovenschaal (ik heb een glazen cakevorm die ik hiervoor gebruikte). 
Snijd de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd in schijfjes. Duw de appelschijfjes in de bovenkant van het gehaktbrood.
Bak het brood in ongeveer 5 kwartier op 180C gaar. Misschien heeft het iets meer tijd nodig. 

Als je het gehaktbrood van tevoren maakt en pas later in de oven zet, zorg dan de venkel is afgekoeld voordat je deze mengt met het gehakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten