donderdag 14 februari 2013

Kokoscakejes voor Valentijn


Nog snel iets lekkers bakken voor je Valentijn? Dat kan met deze cakejes. En morgen zijn ze ook gewoon nog lekker. En overmorgen. En daarna maak je gewoon weer nieuwe met witte chocolade.
Als je geen kunstmatige kleurstof wilt gebruiken, kun je voor een roze kleur ook prima iets ingekookt bietensap gebruiken.

Ik maakte deze grote variant met nog een vulling van frambozen ertussen voor een afhaler. Mannetje Q vond 'm te mooi om weg te geven.

Kokoscakejes voor Valentijn

(12 stuks)
  • 2 eieren
  • 125 gram suiker
  • 125 gram boter
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 25 gram geraspte kokos
  • 50 gram witte chocolade
  • rode/roze levensmiddelenkleurstof
  • glazuurstift met rood glazuur
Verwarm de oven voor op 175C. 
Smelt de boter en laat iets afkoelen.
Klop de eieren met de suiker een paar minuten tot een luchtig geheel. 
Meng de boter door het eisuikermengsel. 
Meng zelfrijzend bakmeel en kokos door het beslag. 
Verdeel het beslag over 12 cakevormpjes en bak in 20-25 minuten gaar in een oven van 175C. 
Laat de cakejes afkoelen op een rooster.
Doe de chocolade in een hittebestendig kommetje en hang dit boven een pan met een laagje bijna kokend water. Laat de chocolade smelten. Roer de kleurstof erdoor. 
Smeer de chocolade over de bovenkant van de cakejes (de kun je eventueel iets rechter afsnijden) en laat hard worden. 
Teken met het rode glazuur een hartje op elk cakeje. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten