zaterdag 16 februari 2013

Rigatoni met aubergine, tomatensaus en geitenkaas

Door de aubergine apart klaar te maken, komt de smaak veel meer naar voren. Iets meer werk, maar dat proef je wel terug.

Rigatoni met aubergine, tomatensaus en geitenkaas

(4 personen)
  • 600 gram aubergine
  • wat zout
  • 3 + 1 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • zout, peper, balsamicoazijn, suiker
  • 150 gram zachte geitenkaas, verbrokkeld
Snijd de aubergine in blokjes van ongeveer 1 cm. Bestrooi met wat zout en laat een half uurtje staan. Spoel het zout eraf en dep droog in een theedoek of zo. Verhit 1,5 eetlepel olie in een grote koekenpan en bak de helft van de aubergineblokjes een paar minuten. Schep uit de pan en doe hetzelfde met de andere helft van de aubergine. Schep dan weer bij elkaar en bak nog een paar minuten. Voeg een klein beetje water toe en laat half smoren/half bakken. Bestrooi met wat peper. 
Verhit de resterende lepel in een hapjespan en bak de uisnippers een paar minuten. Doe de knoflook erbij en fruit nog 1 minuut. Voeg de tomatenpuree toe en roer even. Doe dan de gepelde tomaten erbij en plet met een lepel. Voeg een kopje water toe en de oregano. Laat 15 minuten pruttelen. Doe dan de paprika erbij en laat nog 10 minuten pruttelen. Breng op smaak met peper, zout, azijn en suiker. 
Breng ongeveer een kwartier voor het einde van de saus en aubergine water aan de kook voor de pasta. Kook volgens de aanwijzing op de verpakking gaar. 
Schep de gare pasta op een bord. Schep er een lepel saus op. Verdeel er aubergineblokjes over en bestrooi met de geitenkaas. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten