dinsdag 28 oktober 2014

No waste ananascake met kokos

Ik kan niet zo goed tegen eten weggooien. Zo gingen we ooit uit eten bij vrienden en hij maakte als toetje iets met meringue. Daarvoor heb je eiwit nodig, en de dooier ging gewoon door de gootsteen. Ik snap niet dat je die niet in een bakje doet en er de volgende ochtend een omeletje van bakt.
Na het maken van ananassiroop had ik ook wat over. Ananaspulp. Veel vezels, maar nog best smeuïg. Daar kon ik best nog wat mee. Met een worteltaartrecept in mijn achterhoofd heb ik er deze cake mee gebakken. De verhoudingen heb ik iets aangepast, want wortelrasp is wel iets droger dan mijn ananaspulp. De uitkomst was een heerlijke cake, waar mannetje Q ook goed van heeft gesmuld.

No waste ananascake met kokos

(rechthoekige vorm van 20 bij 30 cm)
  • 2 eiwitten
  • 225 gram suiker
  • 200 gram zonnebloemolie
  • 2 eieren
  • 2 cm verse gember, geraspt
  • 1 theelepel kaneel
  • 200 gram ananaspulp
  • 50 gram geraspte kokos
  • 50 gram hazelnoten, grof gehakt
  • 300 gram bloem
  • 1 theelepel baking soda
  • 2 theelepels bakpoeder
Vet de zijkanten van de vorm in en leg een vel bakpapier op de bodem.
Klop het eiwit stijf en zet even apart.
Verwarm de oven tot 170C.
Klop de suiker met de olie een paar minuten. Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe en mix tot een homogeen mengsel. Klop de gember, kaneel, ananas, kokoks en hazelnoten erdoor.
Zeef bloem, baking soda en bakpoeder boven de kom en mix dit er snel door.
Spatel het stijfgeslagen eiwit door het beslag. Giet het beslag in de vorm. Bak de cake in ± 45 minuten gaar.

Eventueel kun je nog een glazuur maken van 200 gram roomkaas, 45 gram poedersuiker en 20 gram geraspte kokos en als je dat leuk vindt wat gele kleurstof. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten