woensdag 1 oktober 2014

Pasta met paprika, spekjes, olijven en tomaat

Een lekker bordje pasta. Snel klaar, en net iets anders dan de standaard rode saus. Mannetje Q mag van mij de olijven eruit vissen. Die lustte ik tot ongeveer 2 jaar geleden ook niet. Dus ik ben nu een beetje aan het inhalen.

Pasta met paprika, spekjes, olijven en tomaat
(3 personen)
  • 225 gram volkorenfusili
  • 125 gram gerookte spekreepjes
  • 1 kleine ui, in halve ringen
  • 1 teentje knoflook, in plakjes
  • 1/2 rode peper, fijngehakt
  • 1 blik gepelde tomaten ( ± 400 gram)
  • 1 theelepel gedroogde oregeno 
  • 500 gram rode paprika, in stukjes
  • 125 gram cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 100 gram zwarte olijven, ontpit, gehalveerd
Maak de pasta klaar volgens de aanwijzing op de verpakking. 
Bak de spekreepjes in eigen vet uit tot ze bruin zijn. Schep ze uit de pan op een bord en zet even apart. 
Fruit de ui, peper en knoflook in het achtergebleven vet een paar minuten tot de ui lichtbruin is. Voeg de tomaten uit blik toe, plet ze met een lepel en giet er nog een half blik water bij. Breng aan de kook. Voeg de oregano en paprika toe. Laat 5-7 minuten pruttelen. Voeg dan de tomaatjes, olijven en spekreepjes toe en laat nog even meewarmen. Proef en voeg eventueel zout naar smaak toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten