vrijdag 2 oktober 2015

Couscoussalade met perzik, peper en peterselie

Aansluitend aan mijn culytripje naar Oostenrijk zouden we naar Frankrijk gaan. Manlief om te brainstormen met collega's en ik om te koken. De planning liep een beetje in de war doordat ik dinsdagavond geen vliegtuig had en nog een nachtje in Wenen moesten blijven. Ik kon dus geen boodschappen doen met de elektrische bakfiets van een collega, wat me wel leuk had geleken. Maar ik ben er gekomen. De boodschappen waren al gedaan, daar moest ik het mee doen. Sla, tomaten, komkommer, peterselie, aubergine, paprika, courgette, meloen, perziken, rode pepers, uien, knoflook, linzen en verder stonden er nog wat dingen in de voorraadkast. Olijfolie, balsamicoazijn, mosterd, en puree de piment. Vooral dat laatste potje heb ik geregeld gebruikt om een en ander op te peppen. 

De eerste avond deden we een bbq met onder andere merquezworstjes en gegrilde aubergine. Voor erbij maakte ik een couscoussalade.



Couscoussalade met perzik, peper en peterselie

  • 250 gram couscous
  • zout (of 1/2 groentebouillontablet)
  • 2 platte perziken
  • 1-2 rode pepers
  • half bosje peterselie
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel honing
  • 2 eetlepels citroensap
Doe de couscous in een schaal en bestrooi met wat zout. Breng een halve liter water aan de kook en giet dit over de couscous. Dek af met een bord en laat een kwartiertje staan. (of los eerst het bouillonblokje op in het kokende water en giet de bouillon over de couscous). Maak de couscous los met een vork. 
Trek de schil van de perziken en snijd in kleine stukjes. 
Halveer de pepers in de lengte, verwijder de pitjes en zaadlijsten en snijd in dunne reepjes. 
Was de peterselie, dep droog en hak fijn. 
Roer de olie, honing en citroensap door elkaar. 
Meng perzik, peper, peterselie en de dressing door de couscous en laat nog even intrekken. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten