zondag 11 oktober 2015

Tomatentaartje met gele tomaatjes en witte bonen

Het is niet erg als je een beetje van de witte bonenpuree waarop de tomaatjes liggen overhoudt. Eigenlijk is het een soort humus die je lekker op een geroosterde boterham kunt smeren. Vaak wordt de combinatie tomaat en bladerdeeg een beetje kleffe boel. Het laagje witte bonenpuree voorkomt dat. Als de tomaatjes in de hete oven een beetje openbarsten wordt het vocht opgevangen door de puree. 





Tomatentaartje met gele tomaatjes en witte bonen

(6 stuks)

  • 9 plakjes bladerdeeg
  • 250 gram gare witte bonen
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • zout, zwarte peper
  • 1/4 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1 theelepel sherryazijn (balsamico mag ook)
  • 25 gram parmezaanse kaas, fijngeraspt
  • 54 (gele) cherrytomaatjes
  • beetje olijfolie
  • beetje geklopt ei
Laat de plakjes bladerdeeg afgedekt ontdooien. 
Verwarm de oven voor op 210C. 
Leg bakpapier op een bakplaat en leg hierop 6 plakjes bladerdeeg. Bij mij paste dat net. 
Snijd de overige elk in 8 reepjes. Leg deze op de buitenste randen van de 6 plakjes zodat je een soort opstaand randje krijgt. 
Pureer de witte bonen met de knoflook, paprikapoeder, azijn en kaas en peper en zout naar smaak. Voeg eventueel een klein scheutje water toe als het pureren niet zo makkelijk gaat. De puree moet dik smeerbaar zijn. Verdeel de wittebonenpuree over de bodem van de bladerdeeg"bakjes". Leg in elk bakje 9 tomaatjes. Bestrijk de tomaatjes met een beetje olie en de randjes van het bladerdeeg met ei. Bak de tomatentaartjes in ± 30 minuten goudbruin. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten