zaterdag 19 december 2015

Geroosterde knolselderij met honing-mosterddressing

Lekkere combinatie van 2 soorten groente. Past bij rundvlees, wild en varkensvlees. Ook bij wat vettere vissoorten. Bij een hartige taart met kaas. Past dus prima in een kerstdiner. Ja, het is even snijden en eventueel voorkoken, maar dat kan ook prima een dag van tevoren. Daarna doet de oven het werk. Bij ruimtegebrek in de oven - want ja die kalkoen - rooster je de groente nagenoeg gaar voordat het vlees in de oven gaat. Als het vlees dan nog even rust, zet je deze knolselderij met wortel nog 10-15 minuten in de oven om warm te worden. 

Geroosterde knolselderij met honing-mosterddressing

  • 1 knolselderij (± 800 gram) 
  • 2 wortels (± 200 gram)
  • 1 ui
  • 2 eetlepels olie
  • 3 teentjes knoflook, ongepeld
  • 1 eetlepel (honing)mosterd
  • 2 theelepels honing
  • 2 eetlepels verse salie, fijngehakt
Schil de knolselderij en snijd in plakken van ± 1,5 centimeter dik. Snijd deze in repen van ± 1,5 centimeter breed, en vervolgens in blokjes. 
Was de wortels en snijd in stukjes van gelijke grootte als de knolselderijblokjes. 
Snijd de ui in 8 parten en deze in 2-3 stukjes. 
Meng de knolselderij, wortel, ui en hele knoflookteentjes met de olie en schep in een ovenschaal. Rooster de groente in ± 45 minuten beetgaar. Als je de groente iets minder beetgaar wilt, kun je ze ook een paar minuten voorkoken. 
Meng de mosterd, honing en salie door elkaar. Knijp de gepofte knoflook hierboven uit en meng. Meng deze dressing door de geroosterde knolselderij. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten