maandag 18 juni 2018

Mexicaanse salade


De salades die hier op de foto staan maakte ik voor een feestje van iemand anders. Het paste niet in de ene schaal, dus verdeelde ik de salade maar over 2 kommen. In de ene liet ik de verse koriander weg. Dat is typisch een smaak waar je liefhebbers en haters van hebt.
Thuis aten we laatst ook ongeveer deze salade. GZQ wist precies waar hij naar moest zoeken: "geen avocado?". Nee, dat zat er deze keer niet door, maar had natuurlijk heel goed gekund. 


Mexicaanse salade met pittige ui-tomaatdressing

(recept van bijnanetzolekkeralsthuis)
  • 1 eetlepel olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1,5 theelepel komijnzaad
  • 1,5 theelepel korianderzaad
  • 1 klein, rood, pittig pepertje (rawit)
  • 3 tomaten (± 300 gram)
  • zout
  • 250 gram gare kidneybonen
  • 1 rode paprika
  • 200 gram mais
  • 1/2 krop ijsbergsla
  • 1/4 bosje koriander, fijngehakt
Verhit de olie in een klein koekenpannetje. Fruit de ui een paar minuten. Wrijf ondertussen het komijn- en korianderzaad grof in een vijzel en hak het pepertje fijn. Laat dat even meebakken. Snijd 1 tomaat in stukjes en doe dat in het pannetje. Voeg 1 lepel water en wat zout toe en pureer met een staafmixer. Als de dressing erg dik is, voeg dan nog een klein beetje water toe. Meng de ui-tomaatdressing door de kidneybonen. 
Snijd de andere 2 tomaten en de paprika in stukjes. Snijd de ijsbergsla fijn. Laat de mais uitlekken. Meng tomaat, paprika, kidneybonen, ijsbergsla, mais en koriander in een grote kom door elkaar. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten