maandag 11 juni 2018

Salade van quinoa, bietjes, olijven, dragon en tahindressing


Deze salade is wat minder groen dan de vorige. Mensen die salade gelijkstellen met sla en groenvoer (en is voor konijnen) mogen toch wel eens even rondneuzen op dit blog. Heel veel dingen kun je koud eten en als je het dan iets anders rangschikt, er een beetje dressing bij doet, dan heb je al snel een salade. De wikipedia is over wat een salade is een beetje oubollig. Ik wilde weten waar het woord salade vandaan komt. Blijkbaar komt het van sal = zout. Met de huidige invulling van het begrip salade heeft dat niet meer zoveel te maken. 

Salade van quinoa, bietjes, olijven, dragon en tahindressing

(recept van bijnanetzolekkeralsthuis)
  • 275 gram quinoa
  • sap van 1/2 limoen
  • 2 eetlepels tahin
  • 500 gram gekookte bietjes, in kleine blokjes
  • zwarte peper
  • 100 gram zwarte olijven, gehalveerd
  • 3 lente-uitjes, in dunne ringetjes
  • blaadjes van paar takjes dragon, fijngehakt (bij elkaar 2 eetlepels)
Kook de quinoa gaar in water met wat zout volgens de aanwijzing op de verpakking. 
Roer het limoensap en de tahin door elkaar en verdun met wat water tot je een schenkbare dressing hebt. Roer de dressing door de ietwat afgekoelde quinoa en laat verder afkoelen op een platte schaal. 
Meng de blokjes biet erdoor en maal er wat peper boven. Meng de olijven, lente-ui en fijngehakte dragon door de quinoasalade. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten