donderdag 12 juli 2018

Burrata met perzik, waterkers en pompoenpitolie




En het blijft maar heerlijk zomers weer. Dus nog een salade. Een paar weken geleden waren het weer Italiaanse weken bij de Lidl. Dan hebben ze tijdelijk burrata - een soort mozzarella met romige kern - in het assortiment. Met een bol burrata maak je snel een lunch of voorgerecht voor 2 personen. Eventueel kun je er wat brood bij geven. 

Meer inspiratie nodig? Ik maakte al een keer eerder een dergelijke gerecht. 


Burrata met waterkers, perzik en pompoenpitten

(recept van bijnanetzolekkeralsthuis - 2 personen)
  • 1/2 bosje waterkers
  • 1 rijpe perzik
  • 1 eetlepel pompoenpitolie
  • 1 bol burrata
  • peper
  • grof zeezout
  • 2 eetlepels pompoenpitten, geroosterd
  • eventueel blaadjes van een goudsbloem
Verdeel de waterkers in wat kleinere stukjes en gebruik de dunnere steeltjes.
Schil de perzik (als de perzik goed rijp is, kun je het eraf trekken) en snijd in dunne partjes. 
Verdeel de waterkers over een groot bord. Verdeel hierover de partjes perzik. Besprenkel met pompoenpitolie. Leg de bol burrata erop. Maal er wat zwarte peper over en bestrooi met een paar korrels zout. Strooi er als laatste de pompoenpitten over en eventueel de blaadjes van de goudsbloem. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten