In Nopi, het kookboek van Ottolenghi en Scully met daarin recepten van restaurant Nopi, staat een -zeker voor dat boek - simpel recept van burrata (een soort mozzarella met een romige kern) met bloedsinaasappel, korianderzaad en lavendelolie. Dat gerecht heb ik heel wat keren voorbij zien komen op diverse social media. Vlak voor de zomer maakte ik een eigen variant met onder andere witte perzik, want bloedsinaasappel is maar heel kort te verkrijgen. Volgens mij ook met tijm en nog iets anders, maar dat weet ik niet meer. Ik dacht ook dat ik dat wel geblogd had, maar niet dus. Een week of wat geleden maakte ik weer een simpel voorgerecht met burrata. Iets groens, iets fruitigs, en iets knapperigs erbij en dan heb je een erg lekker voorgerecht.
Burrata met geroosterde druiven, walnoot en waterkers
(recept van bijnanetzolekkeralsthuis)- 300 gram rode, pitloze druiven
- 1 theelepel neutrale olie
- 8 walnoten
- grote hand waterkers
- 1 eetlepel walnootolie
- 1 theelepel notenazijn
- peper, zout
- 1 burrata
Haal de druiven van de steeltjes en doe ze in een ovenschaal. Besprenkel met de olie en schud de schaal even heen en weer zodat de druiven door de olie rollen. Rooster de druiven 30 minuten op 180-200C. (Dit kun je ook een dag van tevoren als je toch ook wat anders in de oven hebt staan.)
Kraak de walnoten en peuter ze uit de schil. Breek in kleine stukjes. (Of gebruik walnoten uit een zakje die al gekraakt zijn.)
Verdeel de waterkers in korte stukjes en verwijder te dikke, stugge steeltjes.
Klop de walnootolie en notenazijn met wat peper en zout tot een dressing.
Schep de waterkers en walnoten bij de druiven in de schaal en meng de dressing erdoor. Verdeel over 2 borden. Scheur de burrata voorzichtig in 2 delen en leg op elk bord een helft burrata. (Burrata heeft een romige kern van bijna vloeibare room. Als je bang bent dat het verdelen niet netjes gebeurt, kun je ook samen van 1 groot bord eten en de burrata in het midden liggen. )
Geen opmerkingen:
Een reactie posten