maandag 26 november 2018

Chocoladecake met peer en hazelnoot


Als ik peren koop zijn die meestal van het ras Conference. De helft van de keren zijn die peren redelijk smakeloos maar soms zitten er ook hele lekkere bij. Nadeel is dan vaak dat ik dan ineens 4 peren heb die goed zijn, ondanks dat ik ze in porties in de kamer leg. Laatst kocht ik weer eens Doyenné du Comice-peren. Die zien er wat boller uit, wegen per stuk wat meer en ze smaken echt anders. Voor mij weer een prikkel om toch wat af te wisselen met de soort peren die ik koop. 
In deze cake verwerkte ik 1 zo'n Doyenné du Comice. Met een andere peer lukt het ook hoor want het is de vraag of je het verschil nu echt zo goed proeft in combinatie met de hazelnoot en chocolade. 

Chocoladecake met peer en hazelnoot

(recept van bijnanetzolekkeralsthuis - glazen ovenschaal ± 15 bij 22 centimeter)
  • 175 gram zachte boter
  • 175 gram suiker
  • 3 eieren
  • 140 gram zelfrijzend bakmeel
  • 35 gram cacao
  • 75 gram hazelnoten - geroosterd en grof gehakt
  • 1 grote peer (Doyenne de comice - ± 200 gram - geschild en in blokjes)
Leg een stuk bakpapier op de bodem van de vorm. 
Verwarm de oven voor op 175C.
Klop de boter met de suiker romig. Klop er 1 voor 1 de eieren door. Zeef zelfrijzend bakmeel en cacao boven de kom en meng snel door elkaar. Spatel hazelnoten en peer door het cakebeslag. Verdeel het beslag over de vorm en bak de cake met hazelnoten en peer in ± 45 minuten gaar. Controleer door een cocktailprikker in de cake (niet in een stukje peer) te prikken. De cake is gaar als er geen kleverig deeg aan de cocktailprikker komt te zitten. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten