maandag 19 november 2018

Geitenbrie uit de oven met peer in sumak-karamel en pistachenootjes


Soms komt het best goed uit dat GZQ niet echt van geitenkaas houdt. Nu kon ik met de mini geitenbrie van Alphenaer die ik in de #foodybox herfst kreeg een lekker gerechtje voor ons tweeën maken. Dan zit hij wel weer te azen op de pistachenootjes en de granaatappel. Het is overigens een mild kaasje. Je proeft wel dat het geitenkaas is, maar het is niet een enorme geitensmaak. 

Geitenbrie uit de oven met peer in sumak-karamel en pistachenootjes

(recept van bijnanetzolekkeralsthuis - 2 personen)

  • 1 eetlepel granaatappelmelasse
  • 1,5 eetlepel koolzaadolie
  • 1 theelepel dadelstroop
  • peper, zout
  • 1 ronde mini geitenbrie met fenegriek
  • 1 peer (redelijk hard, ± 150 gram)
  • 15 gram boter
  • 1 theelepel suiker
  • 1 theelepel sumak
  • 25 gram pistachenootjes (gedopt gewicht)
  • 1 eetlepel granaatappelpitten
  • lekker brood voor erbij
Klop van granaatappelmelasse, koolzaadolie, dadelstroop en peper en zout een dressing. 
Leg de geitenbrie in een ovenschaaltje en bestrijk de bovenkant met een beetje dressing. Bak het kaasje 10 minuten in een oven van 175C.
Schil ondertussen de peer, snijd in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Verhit de boter in een koekenpan en bak de blokjes peer 2-3 minuten. Bestrooi met suiker en sumak en laat de suiker licht karamelliseren. Schep de peer op een mooi bord. 
Hak de pistachenootjes grof.
Schep de warme kaas op de peer. Lepel de rest van de dressing erover. Bestrooi met de pistachenootjes en de granaatappelpitten. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten