woensdag 26 augustus 2020

Salade met venkel, bramen en pecannoten


Niet alleen bij Doorwerth plukten we bramen, maar ook in de uiterwaarden en bermen vlakbij ons huis. Niet eerder zagen we zulke paarse struiken. Misschien was het een goed bramenjaar dit jaar, of misschien waren we eerdere jaren wel weg als de bramen rijp zijn. Het rare is dat wij nu vooral begin augustus heel veel bramen plukten, terwijl mijn herinnering aan vroeger is dat het toch eerder eind augustus/begin september was dat we bramen plukten. Maakt ook verder niet uit. Een flinke handvol van de bramen gebruikte ik in deze salade. 

Salade met venkel, bramen en pecannoten

(recept van bijnanetzolekkeralsthuis - 2 personen)

  • 1 eetlepel koolzaadolie
  • 1 theelepel witte wijnazijn
  • 2 theelepels pesto
  • 200 gram venkel (heel dun geschaafd)
  • 100 gram babyspinazie
  • 125 gram bramen
  • 1 lente-uitje (in schuine, dunne ringetjes)
  • 75 gram pecannoten
Meng olie, azijn en pesto tot een dressing. 
Meng venkel en spinazie door elkaar en verdeel over een wijde schaal. 
Verdeel de bramen, lente-ui en pecannoten erover. 
Besprenkel met de dressing. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten