woensdag 12 augustus 2020

Taart met aardbeienjam, lemoncurd en room


De vulling voor deze taart is simpel: lekkere aardbeienjam*), lemoncurd en slagroom. De lemoncurd kun je zelf maken met mijn recept hiervoor. Maar die uit een potje van Bonne Maman is ook lekker. Hier zitten ook nagenoeg dezelfde ingredienten in die je zou gebruiken met mijn recept. Dan is deze taart ook snel klaar. Je hoeft alleen het kapsel te bakken. Ik was van plan om 2 lagen vulling te doen, maar mijn kapsel was een beetje ingezakt. Een keer doormidden snijden lukte nog net op een nette manier. 

Taart met aardbeienjam, lemoncurd en room

(recept van bijnanetzolekkeralsthuis - springvorm 20 centimeter)
  • 3 eieren
  • 125 gram suiker
  • 50 gram zonnebloemolie
  • 15 gram maizena
  • 100 gram bloem
  • 150 gram aardbeienjam
  • 200 milliliter slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker (8 gram)
  • 100 gram lemoncurd
  • poedersuiker
  • eventueel een paar verse aardbeien
Klop de eieren met de suiker minstens 5 minuten tot ze goed luchtig zijn. Klop er de zonnebloemolie door. Giet dit er in een klein straaltje bij, terwijl je klopt. Zeef bloem en maizena boven de kom en spatel deze erdoor. Verdeel het beslag over de springvorm. Bak de cake in 35-40 minuten op 160C gaar. 
Laat afkoelen. Snijd in 2 of 3 plakken. 
Klop de slagroom stijf met het zakje vanillesuiker
Verdeel de jam, room en lemoncurd over de onderste (2) lagen en stapel de taart weer in elkaar. Bestrooi de bovenkant met poedersuiker en leg er eventueel een paar verse aardbeien bovenop. 

*)het potje aardbeienjam met minder suiker kreeg ik in de foodybox van Kroon op het werk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten