woensdag 7 oktober 2020

Orzo met sperzieboontjes, paprika, feta en pesto

Recepten precies volgen, daar ben ik niet zo goed in. Maar ik lees wel veel recepten of zie gerechten voorbij komen waar ik dan weer inspiratie door opdoe. Het idee voor deze variant van een orzo-ovenschotel komt van een maaltijdpakket van de AH. Volgens mij is er iets met orzo, boontjes en pesto. Tenminste, dat is wat ik zo in een oogopslag zag. Dat was voor mij voldoende om dit te koken. Het resultaat mocht er zijn. Wij hebben allemaal hier lekker van gegeten. 

Ovenschotel met orzo met sperzieboontjes, paprika, feta en pesto

(recept van bijnanetzolekkeralsthuis - 6 personen)

  • 500 gram sperzieboontjes, afgehaald en in 1,5 centimeter korte stukjes
  • 1 eetlepel koolzaadolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 theelepel sambal
  • 500 gram (rode) paprika, in kleine stukjes
  • 1 groot pakje (140 gram) tomatenpuree
  • 1,5 groentebouillonblokje
  • 500 gram orzo
  • 8 deciliter heet water
  • 200-250 gram feta, in blokjes
  • 2 tomaten, in plakken
  • 1 bakje verse pesto (125 gram)
Kook de sperziebonen in een bodempje water 3 minuten. Giet af. 
Verhit in een grote pan de olie. Fruit hierin de ui tot deze begint te kleuren. Roer de sambal erdoor. Bak de stukjes paprika een paar minuten mee. Schep uit de pan in de ovenschaal die je zo gaat gebruiken. 
Doe de tomatenpuree in de pan waar je de ui uit hebt geschept. Roer de orzo erdoor. Giet het water erbij, verkruimel het bouillonblokje erboven en roer door. Meng de boontjes en paprika door de orzo. Schep alles in de ovenschaal. Roer de helft van de feta door het orzomengsel. Verdeel de plakken tomaat, schepjes pesto en de rest van de feta over de bovenkant van de orzo. Bak de ovenschotel op 180C in ± 30 minuten gaar. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten