woensdag 14 oktober 2020

Ricotta cheesecakejes met limoen en framboos


Misschien is de limoenmarmelade in deze kleine cheesecakejes een reden om ze niet te maken. Ik snap dat je dat niet perse in huis hebt. Of dat je geen zin hebt om dit te gebruiken omdat je dan weer met een aangebroken pot zit. In dit recept voegt het smaak (de limoen) en zoet (de suiker in de marmelade) toe. Je kunt eventueel een ander soort jam gebruiken. Dan krijg je wel gekleurde cakejes. Of je gebruikt geen jam. Voeg dan wel ± 30 gram extra suiker en eventueel wat citroen- of limoenrasp toe; je cakejes zullen ook iets kleiner zijn. 

Ricotta cheesecakejes met limoen en framboos

(recept van bijnanetzolekkeralsthuis - 12 stuks)
  • 250 gram ricotta
  • 100 gram limoenmarmelade
  • 20 gram suiker
  • 20 gram maizena
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels (frambozen)jam
  • 150 gram (diepvries)frambozen
Zet 12 cupcakevormpjes klaar. De door mij gebruikte zijn van siliconen en hoef je niet in te vetten. Voor deze cheesecakejes gebruik ik liever geen metalen vormpjes omdat die een metalig smaakje achterlaten. 
Mix ricotta, limoenmarmelade, suiker, maizena en eieren door elkaar. Verdeel het cheesecakemengsel over de vormpjes. Bak de cakejes in 25-30 minuten op 175C gaar. Laat afkoelen. 
Verwarm de jam met de frambozen en prak een beetje fijn. Verdeel dit over de cheesecakejes. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten