vrijdag 3 februari 2012

Kweeperen tarte tatin

Deze (kleine) tarte tatin met kweepeer maakte ik als toetje. De foto is jammergenoeg niet heel mooi geworden, want de taart zag er echt mooi uit. De kweepeer was oranjerood geworden. Ik kookte de kweepeer gelijk met de kweepeer voor de kweepeerkaramelpasta. Vandaar dat ik mooie rondjes heb. Ik sneed elke kwart tot een mooi stukje en gebruikte die stukken voor de taart, en alle afsnijdsel voor de pasta.

tarte-tatin-met-kweepeer-afbeelding

Kweeperen tarte tatin

(vorm met diameter van ± 14 cm)
  • 1 kweepeer
  • 50 gram suiker
  • 10 gram boter
  • 2 plakjes bladerdeeg
Schil de kweepeer en snijd in 6-8 gelijke stukken. Kook de kweepeer in een laagje water ± 30 minuten totdat hij net zacht is. Laat het geen moes worden.
Smeer de boter uit over de bodem van een kleine steelpan. Bestrooi met de suiker. Laat de suiker op laag vuur smelten en kook dan op iets hoger vuur tot een lichtbruine karamel. Giet de karamel in de vorm. Leg de stukken kweepeer erop. 
Verwarm de oven voor tot 200C.
Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een lap waarmee je de kweepeer kan bedekken. Stop bij de randen goed in. 
Bak de taart in ± 25 minuten goudbruin. Keer voorzichtig (de karamel is heet) om op een groot bord. Eet direct op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten