zondag 26 februari 2012

Witte chocoladekoek met bosbessen

Ik heb deze hele schaal in mijn eentje leeg moeten eten. Daar heb ik dan ook bijna een week over gedaan. Mannetje Q vond namelijk de bosbessen erin niet zo´n goed idee. Ik kan wel zeggen dat ik nu dus uit ervaring kan zeggen dat de bodem een week knapperig blijft. 

Witte chocoladekoek met bosbessen

(rechthoekig schaal, bijvoorbeeld lasagneschaal)
  • 115 gram boter
  • 55 gram witte basterdsuiker
  • 175 gram zelfrijzend bakmeel
  • snuf zout
  • 150 gram witte chocolade
  • 1 deciliter slagroom
  • 125 gram bosbessen (mag ook diepvries)
  • eventueel losgeroerde dulce de leche 
Meng boter, suiker en zelfrijzend bakmeel in een keukenmachine tot een samenhangend deeg. Bekleed de bodem van de schaal met bakpapier. Verdeel het deeg hierover en druk aan. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Bak de deegbodem in 15-20 minuten op 180C lichtbruin en gaar. Laat de bodem afkoelen voordat je de vulling erop doet. 
Breek de chocolade in stukjes. Doe ze in een hittebestendige kom. Hang deze boven een pan met een laagje bijna kokend water en laat de chocolade smelten. Laat afkoelen. 
Als de chocolade afgekoeld is, maar nog wel vloeibaar doe je de room erbij. Klop met de mixer tot je een stevige (maar nog wel hanteerbare) massa krijgt. Meng de bosbessen erdoor en strijk uit over de koekbodem. 
Giet eventueel wat losgeroerde dulce de leche over de bovenkant. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten