donderdag 26 april 2012

Mijn Lidleend - jaargang 2, deel 2

De inspiratie voor dit recept komt uit de Delicious van april. Daar stond een voorpublicatie in van het nieuwste boek van Gordon Ramsay over de Aziatische keuken.

Ik blijf het toch vreemd vinden dat wij weinig met eend doen. Deze salade was erg geslaagd.

Salade met eend " asian style "

  • 2 eendenbouten
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 steranijs
  • peper, zout
  • 2 sinaasappels
  • 1 eetlepel honing
  • 2 eetlepels hoisinsaus
  • ringetjes rode peper naar smaak 
  • 2 theelepels vissaus
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel geraspte gember
  • bb
  • 1/2 komkommer
  • paar radijsjes
  • 75 gram waterkers
Stamp de steranijs fijn in een vijzel tot poeder. Meng kaneel, steranijspoeder, peper en zout en wrijf de bouten hier mee in. 
Verwarm de oven voor op 180C. Leg de bouten op een rooster in de oven en daaronder een braadslee om het vet op te vangen. Rooster de bouten een uur in de oven. 
Laat iets afkoelen en peuter het vlees van de botten en verdeel in kleine stukjes. 
Schil de sinaasappels dik en vang het sap op. Snijd de partjes tussen de vliezen uit. Meng het sap met de hoisinsaus, honing, vissaus, rode peper, gember en pers de teentjes knoflook erboven uit. 
Snijd de komkommer in halve schijfjes. Snipper de radijsjes in kleine stukjes. Meng de partjes sinaasappel met de komkommer en radijs door de waterkers. Schik op een mooie schaal. Verdeel de eend erover. Verhit de dressing en giet over de salade. Serveer direct. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten