zaterdag 27 januari 2018

Hartige kaaswafels met champignons, tomaat en chili-jam - foodblogswap


Kaneelpannenkoekjes met bosbessen aten we gisteren bij het ontbijt op dag 2 van de ontbijtuitdaging. Die blog ik nog wel een keer. Vandaag ontbeten we met deze hartige wafels. Bij manlief lag er ook nog een stuk gebakken bloedworst op zijn bord, maar daar maak je mij niet echt blij mee. 
Ik had deze wafels al gespot bij het rondneuzen op de blog van Inge waar ik deze maand van mocht koken voor de foodblogswap. Zij maakte een topping van avocado, chorizo en tomaatjes. Ik bakte er champignons en tomaatjes bij en haalde een potje chili-jam uit mijn voorraadkast. Dat laatste voegde echt wat toe. Ik snap dat je dat niet speciaal voor deze wafels gaat maken, maar hij is wel erg lekker om in huis te hebben. Dus als je een keer een uurtje tijd hebt....
De uitdaging zit inderdaad uit het op tijd mijn bed uit komen. Ik maakte het deeg voor de wafels dan ook al weer de avond ervoor. 

Hartige kaaswafels met champignons, tomaat en chili-jam

(4 wafels)

  • 50 gram zachte boter
  • 1 ei
  • 60 milliliter melk
  • wat peper
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 50 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • klontje boter
  • paar champignons, in plakjes
  • paar kerstomaatjes, gehalveerd
  • chili-jam
Klop de boter met het ei tot het gemengd is. Klop de melk erdoor. Meng dan peper, oregano, kaas en bakmeel erdoor. Het wordt een redelijke stevig deeg. 
Verwarm het wafelijzer voor. 
Verhit de boter in een koekenpan en bak op hoog vuur de champignons en tomaatjes tot ze lichtbruin zijn. 
Bak ondertussen de wafels. Gebruik voor 1 wafel 1/4 deel van het deeg. De wafels zijn in ± 5 minuten gaar. 
Schep 2 wafels op een bord, schep er wat champignons en tomaatjes op en geef er een lepel chili-jam bij. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten