zaterdag 9 maart 2019

Gnocchi met paprika, tomaat, olijven, ricotta en oregano


Bij een zusje aten we laatst gnocchi in een ovenschotel. Ik vroeg me af hoe dat zat met het garen van de gnocchi. De keren dat ik gnocchi klaar gemaakt heb, kookte ik de gnocchi. In bepaalde recepten wordt gnocchi ook wel eens gebakken. Ik had er altijd mijn twijfels bij. Maar volgens mijn zusje werkte dat prima en het eindresultaat was lekker. Dus dat besloot ik ook maar eens te proberen. En ook mijn eindresultaat was lekker. 

Gnocchi met paprika, tomaat, olijven, ricotta en oregano

(recept van bijnanetzolekkeralsthuis - 3 personen)

  • 1 rode ui
  • 500 gram cherrytomaatjes
  • ± 3 eetlepels olijfolie
  • 500 gram paprika
  • zout, peper
  • 2 theelepels balsamicoazijn
  • 1/2-1 rode peper, in stukjes
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • blaadjes van 6-10 takjes verse oregano
  • 75 gram zwarte olijven, ontpit en gehalveerd
  • 500 gram gnocchi
  • 250 gram ricotta
  • 25 gram parmezaanse kaas
Snijd de ui in boogjes en meng met de helft van tomaatjes, een beetje olie en wat peper en zout in een ovenschaal. Zet 10-15 minuten onder de grill tot de tomaatjes gepoft zijn. 
Snijd 2/3 van de paprika in reepjes en bak deze op hoog vuur in een beetje olie tot de randjes bruin beginnen te worden. Bestrooi met wat zout en peper en doe de balsamicoazijn erbij. Doe een deksel op de pan en laat op laag vuur ± 10 minuten smoren. 
Doe de achtergehouden tomaatjes en paprika in een hoge mengbeker. Voeg fijngehakte peper, knoflook en zout toe en pureer met de staafmixer. Roer de oreganoblaadjes erdoor. 
Schep de gesmoorde paprika in de ovenschaal bij de tomaatjes. Verdeel de olijven erover. 
Verhit de rest van de olie in de koekenpan van de paprika en bak de gnocchi een paar minuten. Voeg 2-3 lepels water toe en laat dit, terwijl je de gnocchi blijft omscheppen, verdampen. Verdeel de gnocchi over de ovenschaal. Giet de rauwe tomaat-paprikasaus erover. Verdeel de ricotta in kleine dotjes over de gnocchi. Bestrooi met de heel fijn geraspte parmezaanse kaas. 
Zet de ovenschotel met gnocchi ± 20 minuten in een oven van 180C om heet te worden. Eventueel kun je de grill nog even gebruiken om de kaas licht te laten kleuren. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten