maandag 3 juni 2013

Panna cotta met gember en rabarbermoes

Na mijn ene asperge is de rabarber het eerste dat ik dit jaar geoogst heb. Ik maakte er simpel rabarbermoes mee door de draden eraf te trekken, de stengels in dunne plakjes te snijden en met een scheutje water en wat gembersiroop aan de kook te brengen en daarna 5 minuten door te laten koken. Dat was erg lekker bij deze panna cotta.

Panna cotta met gember

(voor 10 bakjes met inhoud van krap 1 dl)
  • 1/2 liter (volle) melk
  • 1/2 liter slagroom
  • 60 gram suiker
  • 7 blaadjes gelatine
  • 4 bolletjes gember, fijngesneden
Breng de melk en slagroom met de suiker aan de kook. Roer zodat de suiker oplost. Zet het vuur uit.
Week ondertussen de gelatine ongeveer 5 minuten in koud water. Los de uitgeknepen gelatine op in de hete melk/room. Roer de gemberstukjes erdoor. Verdeel het mengsel over met koud water omgespoelde bakjes. Laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
Snijd de puddinkjes langs de randen los en keer om op een bordje. Serveer met een schepje rabarbermoes ernaast. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen