zaterdag 15 augustus 2009

Ik ga op vakantie en neem mee.....- tomatengroentesaus

Het is een kampeervakantie geweest, dus daar hoort een kookuitrusting bij. Essentieel is natuurlijk het gasstel, en laat ik dat nu vergeten zijn. Wel de gasfles en de slangetjes, maar niet het gasstel zelf. Daar sta je dan, de eerste avond op de camping. Klaar om de thuis klaargemaakte en ingevroren saus op te warmen en pasta te koken. Kom je tot de ontdekking dat je niet kan koken. Gelukkig was er een oplossing. Dit jaar waren we voor het eerst in Denemarken. En daar is op heel veel campings een keukentje voor kampeerders, inclusief fornuis en oven. Dus lang leve het kamperen in Denemarken.

De eerste avond dus fusili met tomatengroentesaus. Hierin zijn de restjes groente verwerkt die nog op moesten worden gemaakt voordat we met vakantie gingen. De oven kwam daarna ook goed van pas om ´s ochtends afbakbroodjes in klaar te maken. En op een regenachtige dag hebben we ´s middags (diepvries)pizza gegeten. Dat troost.


Tomatengroentesaus

(4 personen)
  • 200 gram gehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 750 gram groente, zoals wortel, bloemkoolroosjes, paprika, champignons, courgette, venkel, in kleine stukjes gesneden
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 2 eetlepels verse kruiden zoals rozemarijn, oregano, basilicum, salie, tijm
  • cayennepeper
  • zout
Verhit een braadpan en bak daarin het gehakt rul. Voeg ui en knoflook toe en bak even mee. Voeg dan de tomatenpuree en het paprikapoeder toe. Laat even meebakken. Doe een scheut water erbij. Doe dan de groente erbij. Doe de hardere groente zoals wortel er eerder bij dan zachtere zoals courgette. Doe de gepelde tomaten en nog wat water erbij. Voeg ook de kruiden toe. Laat ongeveer 10 minuten sudderen totdat de groente gaar is. Breng op smaak met cayennepeper en zout.

Wanneer je de saus wilt invriezen, laat de saus dan niet te lang sudderen. Zorg ervoor dat de groente niet te gaar is. Laat de saus snel afkoelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen