zaterdag 1 juni 2013

Pasta met spinazie, zalm en paprika

We aten onverwacht toch thuis. Met de inhoud van de groentela, voorraadkast en koelkast maakte ik deze pasta. Mannetje Q vond de gele paprika ineens raar smaken, dus bij zijn tweede bordje werd die professioneel op mijn bordje overgeschept.

Pasta met spinazie, zalm en paprika

  • 200 gram droge pasta
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 gele paprika's, in reepjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 zak verse spinazie (+ 200-250 gram)
  • 1 tomaat, in blokjes
  • 1 deciliter creme fraiche
  • 100 gram gerookte zalm, in stukjes
  • (chili)peper, zout
Kook de pasta gaar in kokend water met zout volgens de aanwijzing op de verpakking. 
Verhit in een hapjespan de olie. Fruit de paprika met de knoflook een paar minuten. Schep op hoog vuur de spinazie erdoor tot deze slinkt. Doe dan de creme fraiche en tomaat erbij. Laat heet worden. Breng op smaak met peper en zout. Bedenk hierbij dat de zalm ook zout is. 
Giet de pasta af (bewaar een klein beetje kookvocht) en schep door de saus. Schep als laatste de zalm erdoor en evenuteel nog wat kookvocht. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen