woensdag 19 juni 2013

"Peche melba"-kwarktaart

Koekjes? Check. Chocolade? Check. Kwark? Lijkt op yoghurt, dus check. Perzik? Eigenlijk niet. Frambozen? Heerlijk. Dus afgezien van de perzik is deze taart mannetje Q-proof. Hij eet 'm dus inderdaad niet. Dat doet hij eigenlijk nooit met een kwarktaart. Ook "gewone" aardbeien- of frambozenkwarktaart gaat er niet echt in. Liever een chocolaatje of iets uit de snoeppot. Ik blijf dat raar vinden. Maar ja, aan de andere kant, hebben wij meer.


"Peche melba"-kwarktaart

(springvorm doorsnee 22 cm)
  • 100 gram boter
  • 175 gram biscuitjes
  • 75 gram pure chocolade
  • 200 gram perzik (uit blik)
  • 5 blaadjes gelatine
  • 500 gram kwark
  • 50 gram suiker
  • 2 deciliter slagroom
  • 150 gram (diepvries)frambozen
  • 1 blaadje gelatine
  • 2 eetlepels frambozenlimonadesiroop
Klem een vel bakpapier tussen de rand en bodem van een springvorm. 
Verkruimel de biscuitjes in een keukenmachine tot kruimels. Smelt de boter in een pannetje maar laat 'm niet bruin worden. Roer de koekkruimels door de gesmolten boter en verdeel dit over de bodem van de springvorm. Duw aan met de bolle kant van een lepel. Zet een half uurtje in de koelkast. 
Hak de chocolade grof en doe in een hittebestendig kommetje. Hang dit boven een laagje bijna kokend water en laat de chocolade smelten. Strijk de chocolade uit over de koekbodem. Zet een half uurtje in de koelkast. 
Week de 5 blaadjes gelatine ongeveer 5 minuten in koud water. Pureer ondertussen de perziken. Verwarm 3 lepels van de perzikpuree en laat hierin de uitgeknepen gelatine in oplossen. Roer dit mengsel door de rest van de perzikpuree. 
Klop de suiker door de kwark. Klop de perzikpuree erdoor. Klop de slagroom stijf. Spatel de slagroom door het kwarkmengsel. Verdeel dit over de taartbodem. Laat de taart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast voordat het frambozenlaagje erop doet. 
Week voor het frambozenlaagje het ene blaadje gelatine ongeveer 5 minuten in koud water. Verwarm ondertussen de limonadesiroop. Laat hierin het uitgeknepen blaadje gelatine oplossen. Doe er nog 4 lepels water bij. Meng de frambozen erdoor en laat staan totdat het wat lobbig begint te worden. Verdeel dan over de bovenkant van de taart. Laat dit laagje nog minimaal 2 uur opstijven voordat je taart uit de springvorm haalt en aansnijdt. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen