zondag 21 september 2014

Kikkererwtenstoof met paprika, abrikozen en amandelen

Een recept dat niet begint met ui en knoflook. Op zich heb ik er daar genoeg van, maar in dit soort gerechten gebruik ik toch wel vaak ui en knoflook. Deze keer niet, om de simpele reden dat die er niet meer bij pasten. Dit recept is een inzending voor een receptenwedstrijd* en een van de voorwaarden was dat er maximaal 8 ingrediënten gebruikt mochten worden. Dat is best een opdrachtje voor mij, want wie dit blog geregeld leest, weet dat ik best veel verschillende specerijen en groenten gebruik in 1 gerecht. Maar het is gelukt.
Als je geen harissa kunt vinden, kun je ook sambal gebruiken. Niet marokkaans, maar het geeft wel pit.

Kikkererwtenstoof met paprika, abrikozen en amandelen

(2 personen)
  • 100 gram couscous
  • 50 gram amandelen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 (rode) paprika's, in stukken van ± 2 bij 2 cm
  • 100 gram gedroogde abrikozen, in 4-6 stukjes
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel harissa 
  • 500 gram gare kikkererwten (bv 2 blikken van 425 ml)
Breng 2 dl water aan de kook. Doe de couscous in diep bord, bestrooi met wat zout naar smaak, en giet er zoveel kokend water over dat de couscous net onder staat. Laat 10 minuten staan. 
Verhit een hapjespan en rooster de amandelen 2 minuten in de droge pan. Schep ze op een bord. 
Doe dan de olie in de pan. Bak de paprika ± 5 minuten op hoog vuur. Schep geregeld om. Doe dan de abrikozen, komijn en harissa erbij. Schep even om, doe er 1 dl water bij en laat ± 5 minuten stoven. Schep de kikkererwten door en laat nog even meewarmen. 
Roer de couscous los met een vork. 
Proef of er bij de kikkererwten nog zout moet. Strooi de amandelen erover.

*happybites challenge

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen