Mihoensalade met mango, tauge, varkenshaas en pindadressing
(5 personen)- 125 gram mihoen
- 2 mango's (± 500 gram, schoon gewicht)
- 300 gram tauge
- 1 komkommer
- 1 bosje verse koriander
- 500 gram varkenshaas
- 3 cm verse gember, fijngeraspt
- 2 theelepels sesamolie
- 1 teentje knoflook, fijngeraspt
- sap van 2 limoenen
- 2 scherpe rode pepertjes, fijngehakt
- 20 gram palmsuiker
- 1,5 eetlepel vissaus
- 100 gram ongezouten pinda's, grofgehakt
Meng de helft van de gember, alle sesamolie, knoflook, limoensap, pepertjes, palmsuiker en vissaus tot een dressing/marinade. Proef of de zoet/zuur/pittig/zoutbalans goed en pas eventueel aan.
Maak haaks op de lengte van de varkenshaas inkepingen van een halve centimer. Meng 1 eetlepel van de marinade met de extra gember en wrijf dit in de varkenshaas. Laat een half uur op kamertemperatuur komen en marineren.
Verwarm de oven op 180C.
Verhit een koekenpan en doe er een klein scheutje olie in. Bak de varkenshaas rondom in een paar minuten bruin. Pak de varkenshaas dan in aluminiumfolie en laat nog ± 15 minuten verder garen in de oven. Laat - in de folie - nog 10 minuten rusten voordat je 'm in dunne plakjes snijdt.
Maak de mihoen klaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Spoel koud onder de kraan, laat uitlekken en meng de helft van de overgebleven dressing erdoor.
Schil de mango's, en snijd het vruchtvlees in stukjes.
Was de tauge en laat uitlekken in een zeef.
Halveer de komkommer in de lengte en snijd overdwars in plakjes.
Hak de koriander (inclusief steeltjes) fijn.
Meng de mihoen met de tauge, mango, komkommer en koriander en verdeel over 5 borden. Verdeel de plakjes varkenshaas erover. Meng de pinda's met de rest van de dressing en verdeel over de varkenshaas.
Maak haaks op de lengte van de varkenshaas inkepingen van een halve centimer. Meng 1 eetlepel van de marinade met de extra gember en wrijf dit in de varkenshaas. Laat een half uur op kamertemperatuur komen en marineren.
Verwarm de oven op 180C.
Verhit een koekenpan en doe er een klein scheutje olie in. Bak de varkenshaas rondom in een paar minuten bruin. Pak de varkenshaas dan in aluminiumfolie en laat nog ± 15 minuten verder garen in de oven. Laat - in de folie - nog 10 minuten rusten voordat je 'm in dunne plakjes snijdt.
Maak de mihoen klaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Spoel koud onder de kraan, laat uitlekken en meng de helft van de overgebleven dressing erdoor.
Schil de mango's, en snijd het vruchtvlees in stukjes.
Was de tauge en laat uitlekken in een zeef.
Halveer de komkommer in de lengte en snijd overdwars in plakjes.
Hak de koriander (inclusief steeltjes) fijn.
Meng de mihoen met de tauge, mango, komkommer en koriander en verdeel over 5 borden. Verdeel de plakjes varkenshaas erover. Meng de pinda's met de rest van de dressing en verdeel over de varkenshaas.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten