Lauwwarme maaltijdsalade met bloemkool, kikkererwten en mango
- 1 bloemkool
- 1 eetlepel olie
- 1 ui, fijngesnipperd
- 1/2 theelepel kaneel
- 2 eetlepels rozijnen
- 400 gram gare kikkerwten
- 1 dl yoghurt
- 1/2 bosje koriander, fijngehakt
- 1 theelepel honing
- 1 groene turkse peper, fijngehakt
- 50 gram zwarte olijven, fijngehakt
- 1 middelgrote mango, in blokjes (± 350 gram)
Snijd de bloemkool in kleine roosjes, ongeveer 2-3 cm. Doe ze in een pan met wat zout. Giet hierover zoveel kokend water dat ze net onder staan, breng weer aan de kook en laat 2 minuten koken tot de bloemkool net gaar is. Spoel de bloemkool even met koud water tot de ergste hitte eruit is en laat goed uitlekken.
Fruit ondertussen de uisnippers in de olie in een pannetje tot ze lichtbruin zijn. Voeg de kaneel, rozijnen en een paar lepels water toe en wat zout. Voeg de kikkererwten toe en laat warm worden.
Roer de yoghurt met de koriander, honing, olijven en peper tot een sausje. Schep dit door de bloemkool. Verdeel de bloemkool over een schaal, verdeel de kikkererwten erover en verdeel dan de mango erover.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten